Hovgårdsklack

I södra Borlänge finns ett berg, eller klack som de flesta berg heter i trakterna. Klacken har heter Hovgårdsklack och har en fin gammal utsiktsplats i form av en stuga. Jag, Viktor, Sandra och minaTändstål föräldrar passade på att ta en utflykt till sagda utsiktsplats. Någon hade passande nog byggt en eldplats så vi slapp använda vår medhavda engångsgrill. Viktor och Sandra hjälptes åt att fixa elden, självklart ska man tända med eldstål:-) Efter lite meckande sprakade en fin brasa som vi kunde grilla korv över.

 

Om det är klart väder kan man se ända bort till Falun och den här dan var just en sådan dag. Vi kunde se hur solen speglades i hopptornet i Lugnet i Falun. I övrigt njöt vi av en fantastisk utsikt och en härlig dag med en benstärkande vandring upp till stugan. Stugan är ganska sliten och vi pratade lite om hur svårt det skulle vara att få ihop några frivilliga idag att ordna en sådan stuga. Den är gammal minst 60 år.