Etna

 

Nu är vi tillbaka i Sverige efter två veckor på Sicilien. Det har varit två härliga veckor med mycket bad och sol. Men även ett par utflykter, bland annat en till Etna där vi var upp ända till 2900 meters höjd. Inte mycket skog där bara stelnad lava och sand. Som ett månlandskap. Vi var tyvärr inte iväg på någon utflykt till någon av de skogar som finns på Sicilien. De finaste ska finnas i naturreservatet Nebrodi. Sådana utflykter får det bli mer av senare. Nu när vi kommit tillbaka var jag och Viktor ut i näckanskogen för att kontrollera hur det står till i bärskogen. Och blåbären verkar mogna nog att börja plocka så det blir en tur till skogen i helgen. Smultronen är fortfarande superfina så vi plockade ett par nävar. Skogshallonen har ett tag kvar innan de är mogna.

På vägen hem från jobbet cyklade jag förbi ett fält med älggräs, så jag plockade ett gäng med blomklasar som jag testat att göra älggrässaft av. Den ska vila i tre dagar så jag vet inte hur den blev än.