Blåbärshink

Som vanligt vaknade jag tidigt på lördag morgon. Runt halv sju var jag uppe och tänkte passa på att plocka blåbär på allvar. Dels innan min familj vaknade och dels innan det utlovade regnovädret kom. Jag begav mig till mitt favoritblåbärsställe mot Norrtäljehållet. Och det är verkligen ett bra blåbärsår. Det finns fortfarande en lite blåbärskart men det var inte mycket. Så efter ca tre timmar hade jag en hink full med blåbär.

Jag hann till och med rensa blåbären hemma innan det började regna. Vi brukar breda ut ett lager med blåbär på en bricka och låta brickan ligga i frysen i 10-20 minuter. Då hinner ytan på blåbären frysa och då kan man lägga bären i en påse. Sen tar man en ny omgång bär på brickan och in i frysen.

Någonting ville jag göra på en gång med blåbär. Så jag gjorde chiapudding, här kommer receptet.

  • En deciliter blåbär
  • Fyra deciliter sojamjölk
  • Två matskedar honung (eller mer om du vill ha sötare pudding)
  • Två teskedar vaniljsocker
  • ¾ deciliter chiafrön
  1. Mixa ihop alla ingredienser utom chiafröna
  2. Blanda i chiafrön
  3. Låt stå i kylen ett par timmar eller dagen efter för bästa resultat
  4. Avnjut:-)