BjörkbarkVänd dig då till naturen. Det finns överväldigande forskning som visar att naturen är bra för oss. En Holländsk forskningsstudie visar att det finns en stark koppling mellan hur mycket grönområden det finns i närheten till din bostad och hur frisk du är. Så om du vill bli friskare, leta efter mycket grönt nästa gång du ska flytta.

http://nvl002.nivel.nl/postprint/pppp1696.pdf

En annan studie genomförd av Melbournes Universitet visar att en persons förmåga till problemlösning ökar markant om denne får titta på en bild av grönska innan en svår uppgift ska genomföras. Och det räcker med så lite som 40 sekunder för att ge markant effekt.

http://www.washingtonpost.com/news/energy-environment/wp/2015/05/26/viewing-nature-can-help-your-brain-work-better-study-finds/

Individer som känner en stark koppling till naturen är dessutom lyckligare.

https://www.psychologytoday.com/blog/the-moment-youth/201403/does-nature-make-us-happy

Men här känner jag att det måste vara relaterat till om man har möjlighet att komma ut i naturen också. Annars blir man nog olyckligare.

Det finns till och med evolutionsteorier som kan förklara varför vi älskar naturen och varför vi mår bättre i naturen. Biophilia hypotesen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Biophilia_hypothesis

Så även om det bara innebär att byta bakgrundsbild på dator till en med skogsmotiv så kan det göra mer än du tror. Och om du har någon liten park eller liknande i närheten av jobbet eller där du bor. Ta en promenad, fem minuter är rena dunderkuren.