FågelboFör mig känns det som det går alltför lång tid mellan varje besök i skogen. Därför vill jag maximera energiåterhämtningen när jag väl är där. Då använder jag mig av mindfulnessövningar. Mindfulness är den enklaste formen av meditation men samtidigt är det väldigt effektivt.

Så här brukar jag göra. När du hittat en lugn och vacker plats i naturen står du bara helt stilla, blundar och fokuserar på din andning. Försök inte ändra andningen acceptera den bara som den är. Försök att fokusera 100% på andningen, om du tappar fokus ta dig varsamt tillbaka till andningen. Fortsätt andas så länge du vill. Efter ett tag kommer du att känna dig avslappnad och energisk. Öppna då ögonen och låt bara alla intryck komma till dig. Stå och njut ett tag av den vackra naturen och försök hålla andningsfokus och ta emot synintrycken.

Efter en stund kan du fortsätta gå men försök hålla kvar känslan av att fokusera på andningen och att bara vara en mottagare av synintryck.