LingonI helgen var jag ut i skogen tidigt innan familjen vaknat. Tanken var att jag skulle ta en sista omgång blåbär. Men när jag väl var där så jag att lingonen var ganska mogna, och många! Så jag beslutade mig efter mycken vånda för att plocka lingon istället. Och visst var det en del som var omogna men jag tyckte ändå att de som var omogna kunde jag rensa bort när jag rensade.

Jag brukar inte plocka lingon eftersom det brukar vara ett mindre tacksamt jobb efter att man plockat blåbär. Det finns oftast mycket mindre lingon än blåbär så det blir mer jobb att få ihop en hink lingon än vad det blir att få ihop en hink blåbär. Så det känns lite jobbigare med lingon. Men mitt intresse har ökat för lingon och det blev ju utsett till förra årets superbär:-) I år verkar vara rätt år för att plocka lingon. Det finns väldigt mycket men som sagt ett par veckor till så kommer de att vara perfekta. Då får de konkurrera med de förhoppningsvis stora mängder höstkantareller som borde komma snart.