KorvgrillningEn aktivitet som jag tror de flesta har gjort någon gång i naturen är att grilla korv. Jag tror inte att jag behöver rekommendera att ni gör det ibland. Det är ett enkelt och billigt sätt att få en anledning att ge sig ut i naturen. Det ett enkelt sätt att få en måltid när man är ute. Och att tända en brasa ger förhöjer alltid stämningen och kan ge bra värme om det är någon som fryser. Om man vill piffa till och göra det hela lite mer avancerat kan man göra pinnbrödsdeg som man tar med och antingen tillagar över elden för sig eller så kan man linda in en korv på en pinne med en utknådad degbit. Linda in korven som en spiral så att delar av korven syns. Sen får man grilla lite längre så att degen blir genomgräddad. Så packa en ryggsäck med korv, korvbröd, ketchup, senap och eventuellt pinnbrödsdeg och ger er ut i naturen. De flesta kommuner har grillplatser i populära naturområden. Här i Sollentuna finns gott om grillplatser på Järvafältet. Det finns till och med ved att elda med. Ska ni ut i lite vildare natur kan man alltid hitta torra pinnar och annat till en mysig brasa. Se bara till att ni har tillgång till rikligt med vatten att släcka med. Men jag ska skriva mer om att göra upp eld i naturen en annan gång.