MinstamotståndOm du nu har blivit intresserad av att få de fördelar av att vara ute i skogen som jag tidigare nämnt men känner att du inte har tid eller att det är svårt på något annat sätt att komma ut i skogen. Försök då att hitta det sätt som är allra enklast. Hitta den skogsplätt som ligger närmast där du bor eller arbetar. Det spelar ingen roll hur liten den är, det viktigaste är att den är lättillgänglig. Försök sedan att göra det till en vana att ta en promenad i sagda skog. Om det så bara är fem minuter så räcker det. Men försök att få det till att bli en vana som du gör varje dag om det går. För jag är övertygad att det är viktigare att vara i skogen så ofta som möjligt än att göra det mer sällan men längre stunder. Den bästa tiden att ta den dagliga promenaden är på morgonen, då laddar man upp inför dagen och har mer ork. Men det går förstås bra när som helst på dygnet, viktigast är att få det gjort.

När man väl fått det till att bli en vana är det enklare att öka tiden man är i skogen efter hand om man vill det. Om det ändå inte vill sig kan man experimentera med olika tillfällen på dagen och försöka hitta den tidpunkt när det fungerar bäst.