AnledningI stort sett alla som tar sig ut i skogen har skaffat sig en anledning att vara där. Det kan vara bär eller svampplockning. Jakt, fiske, fågelskådning, fånga fjärilar eller leta andra baggar. Vissa blir riktigt seriösa och utbildar sig till fältbiologer eller liknande. Men i grund och botten tror jag att det är samma grundläggande biologiska behov vi alla har av att vara i skogen som ligger bakom. Visst hör man en del säga att de inte gillar att vara ute i naturen. Jag vet helt ärligt inte varför det är så, det skulle vara intressant att få veta. Men ni andra som tycker om att vara i naturen men som kan känna att det känns konstigt eller improduktivt att bara gå ut och vara där. Det enda ni behöver är en anledning. I Sverige är nog den vanligaste anledningen jakt, fiske, bär och svampplockning. Men det finns ju andra också förstås. Fågelskådning är också stort och själv ger jag mig även ut på våren och försommaren för att plocka primörer. Alltså nässlor och kirskål och liknande. Men jag behöver egentligen ingen anledning, mer än att jag vill njuta.

Men till er som har svårt att komma ut vill jag vara säga, skaffa en anledning.