ÅkullaÖver allhelgonahelgen var vi ner till Småland och tog även en sväng till Varberg. På hemvägen passade vi på att stanna till vid Åkulla bokskogar. Det är ett naturreservat som ligger inte långt från Ullared. Om du är mer sugen på att se en av de vackraste skogarna i Sverige hellre än att trängas i en gigantiskt köplada. Åk då till Åkulla. Det är flera vandringsleder i flera olika skogsområden. Tyvärr hade vi inte så mycket tid att stanna som jag velat göra. Men en kortare promenad hann vi i alla fall med.

Nu på hösten är det extra vackert med alla röda och gula löv på marken och en massa färger kvar på bokarna. Färgerna var helt otroliga. Bokträd är väldigt höga vilket ger en fantastisk rymd i skogen. Som att gå i en katedral. Jag kommer definitivt att åka dit igen nästa gång blir det förhoppningsvis en längre visit. Helst över flera dagar. Få se när det blir.

Vi hittade en massa skal från boknötter och Viktor lyckades hitta en hel nöt som vi öppnade och smakade på. Det var en ganska torr nöt men annars inte så besk som jag förväntat mig.