Rönnbär2Nu har äntligen mina rönnbär torkat. Det tog lång tid, jag har haft dem liggande på en tidning och haft en liten fläkt som blåst över dem. Men ändå har det tagit ca 3 veckor. Jag borde ha delat dem i två delar då hade det nog gått snabbare att få dem torra. Nu ser de i alla fall ut som orangea russin. Men jag kan erkänna att de är långt i från lika goda som russin. Beskheten har inte minskat speciellt mycket av infrysningen och torkningen. Men jag tror att lite sötma har kommit fram när de fick ligga i frysen ett dygn. De är för beska för att äta som de är. Men jag har tagit några och hackat fint och lagt i min müsli. Då kommer inte den beska smaken fram lika mycket.

Det blev ungefär två deciliter torkade rönnbär så det kommer inte att räcka hela vintern. Men lite nyttigheter får jag i alla fall ut.