AlblommorNu är det hög tid att Skogskraft vaknar upp ur vinterdvalan. Det har inte hänt något på bloggen under vintern. Delvis beror det på att jag inte har varit ute i skogen så mycket. Mina tidiga helgmornar funkar inte när det är kolsvart ute. Sen har det tagit lite tid nu på våren att komma igång. Men nu är jag igång i alla fall och jag kickstartade i helgen när vi var till Dalarna. Det har blivit en hel del tid ute i naturen. Jag har letat efter tecken på att våren är på gång. Och visst är den på gång. De flesta träden har knoppar och Alen ligger i täten, där har hängena redan utvecklat pollen. Att den är så tidig beror förmodligen på att den lever i symbios med en bakterie som binder kväve från luften åt alen. Tyvärr har alen litet nyttovärde som matväxt. Det är väl bara till rökning som alspån används.

Något som jag så spår av men som inte riktigt var klart för att plockas är nässlorna. Det fanns halvcentimeter stora nässlor som inte var riktigt stora nog för att vara värda besväret. Men jag är sugen på att åka upp igen så snart som möjligt. Det enda jag plockade var en massa klibbtickor som jag skivade och som ligger på tork nu. De är väldigt sega så jag orkade inte skiva alla. Det är som att skiva gummidäck ungefär. Men en hel del ligger på tork just nu. När jag gör te på sprängticka lägger jag även i några bitar klibbticka. Det ska enligt forskning göra susen för immunförsvaret.