Henrik Schough [skog]

Krafthantverkare ⊕ Trummar ⊕ Eldar ↟ är i Skogen ↟

Kort om mig
Trots stavning så uttalas mitt efternamn “Skog” 🙂
Jag är född 1980 i Varberg där jag bodde i många år. Nu bor jag ännu mer ute i skogen, i utkanten av Falkenbergs kommun. Har alltid haft en stark relation till det andliga, skog och natur samt kunnat skapa med mina händer. Älskar det! Har sedan många år tillbaka skapat olika typer av krafthantverk.

Vill du se och veta lite vad jag gör om dagarna så följ mig på Instagram @skogs.kraft Här uppdaterar jag i stort sett varje dag.

Driver sen 2011 ett konsultföretag med verksamhet, utöver SkogsKraft, inom bl.a. Reklam & Hemsidor samt Självförsvarskurser.

 

Andlighet, Shamanism mm.
Jag började med healing i ganska unga år; gick steg 1 i Reiki Healing redan när jag var runt 15-16 år då min mamma Kaisa är Reiki Master. Hon höll även olika meditationsgrupper som jag deltog i under några år.

Under åren har jag dragits mer och mer åt det shamanska hållet. Har gått ett flertal diverse olika shamankurser, hållit shamansk trumhealing och trumresor (både själv och ihop med andra) samt deltagit på mängder av meditationer, danser (stampar & shake’ar gärna) mm. Från mormors sida så har jag finskt och samiskt blod.

Kallar mig själv inte direkt för “shaman”, även fast jag har varit det i flera tidigare liv. Känner mig mer som en “Krafthantverkare” och “Trummare”, så det är nog bättre “titel” om man ska sätta ett namn på det – Jag älskar att trumma och “hålla space” för andra, helst vid en öppen eld.

Som lärling under två år hos Theodor Lindgren på Lilla Hyltan, sound healer och hantverkare som byggt trummor i över 25 år, lärde jag mig att bygga traditionella shamantrummor. Dels så bygger jag själv och säljer i webbshoppen och på marknader, och dels så håller jag trumbyggarkurser runt om i landet. Fr.o.m. september 2023 tog jag över Theodors verksamhet med trumbyggarkurser.

Jag är med i en shamansk meditations- /trummgrupp som träffas en gång i månaden och trummar ihop (sen ca 10 år tillbaka). Vi bjuder även ibland in till “öppna trummeditationer” (se datum /mer info under Evenemang).

Krafthantverk / Hantverk mm.
Handgjorda skallror, trummor, runor, smudge fjädrar, talking sticks, vandringsstavar, ritualdukar etc.
Läs mer om mina krafthantverk här. Recensioner för hantverk finns här.

 

Samarbeten
Läs mer här om mina samarbetspartners.

Merch /Kläder

Här finns det bl.a. ett antal snygga inspirerande motiv (shaman, skog, vikingar etc.)… välj mellan t-shirtar, tröjor, muggar, väskor mm. mm.
Du kan enkelt ändra storlek på motiven och färg på kläderna, samt lägga till ditt namn eller valfri text.

Gå till Merch /Kläder här

Min logo

Översta delen är skogen – som är en viktig del, både för och av mig. Sen är ju mitt efternamn “skog”, så…

Mittersta delen är en gammal symbol för den samiska shamantrumman. Symbolen har fyra pelare som kan liknas med t.ex. de fyra elementen, väderstrecken, årstiderna etc.

Nedersta delen är mina rötter… Min kraft! Den jag är! Väver mig samman med mina guider, förfäder, kraftdjur mm. De på andra sidan och där emellan.

Tillsammans bildar dom mig – SkogsKraft

skogskraft logo förklaring | henrik schough