Henrik Schough [skog]

Krafthantverkare ↟⊕↟ Sound healer ↟⊕↟ Kursledare

henrik schough - skogskraft

Kort om mig
Trots stavning så uttalas mitt efternamn “Skog“, och det är svenskt.
Jag är född 1980 (40+ för dig som inte orkar räkna) i Varberg där jag bodde i många år. Har alltid haft en stark relation till det andliga, skog och natur. Som barn var jag ute i skogen hela dagarna och man kom hem när man blev hungrig eller det var helt kolsvart ute. Good times!
Med bl.a. pappa och farfar som snickare, och farmor som sömmerska, så har jag alltid kunnat och gillat att skapa med mina händer. Har sedan många år tillbaka skapat olika typer av krafthantverk.

Idag bor jag ute i skogen /på landet, i utkanten av Falkenbergs kommun.
Har som många i den andliga “genren” haft ett riktigt tufft liv och varit längst ner i botten, men kämpat mig upp igen. Är dock tacksam för all “skit” som har hänt, för utan det hade jag inte varit där, och den, jag är idag.

Referenser, både om mig som kursledare, samt om de kurser jag håller finns här.

 

Jag driver sen 2011 ett konsultföretag med lite olika verksamheter –> SkogsKraft samt webbshoppen, plus en Webb- & Reklambyrå mm.

Vill du se och veta lite vad jag gör om dagarna så följ mig på Instagram @skogs.kraft Här uppdaterar jag i stort sett varje dag.

 

Andlighet, Shamanism mm.
Jag började med healing i ganska unga år; gick steg 1 i Reiki Healing redan när jag var runt 15-16 år då min mamma Kaisa är Reiki Master. Hon höll även olika meditationsgrupper som jag deltog i under några år.

Men nånting saknades… och jag drogs under åren mer och mer åt det shamanska hållet. Efter min första trumresa så var jag fast och visste. Har efter det gått ett flertal diverse olika shamankurser, hållit shamansk trumhealing och trumresor (både själv och ihop med andra) samt deltagit på mängder av meditationer, danser (stampar & shake’ar gärna) mm. Från mormors sida så har jag finskt och samiskt blod, vilket jag är väldigt stolt över.

Kallar mig själv inte direkt för “shaman”. Ska jag sätta en titel på mig själv så känns “Krafthantverkare” och /eller “Sound healer” nog mer rätt (i tiden). Jag älskar att trumma och “hålla space” för andra, helst vid en öppen eld.

Som lärling hos Theodor Lindgren på Lilla Hyltan, sound healer och hantverkare, som byggt trummor i över 25 år, lärde jag mig att bygga traditionella shamantrummor. Dels så bygger jag själv och säljer i webbshoppen och på marknader, och dels så håller jag trumbyggarkurser runt om i landet. Fr.o.m. september 2023 tog jag över Theodors verksamhet med trumbyggarkurser och har sen expanderat, fort. Det är helt fantastiskt att få arbeta med något som man verkligen brinner för och älskar.

Jag är med i en shamansk meditations- /trummgrupp som träffas (minst) en gång i månaden och trummar ihop (sen många år tillbaka). Vi bjuder även in till “öppna trummeditationer” (se datum /mer info under Evenemang).

Se intervju med mig på Youtube

På kanalen Light of Lotta. Om mina trumresor, lite vem jag är mm.

Merch /Kläder

Här finns det bl.a. ett antal snygga inspirerande motiv (shaman, skog, vikingar etc.)… välj mellan t-shirtar, tröjor, muggar, väskor mm. mm.
Du kan enkelt ändra storlek på motiven och färg på kläderna, samt lägga till ditt namn eller valfri text.

Gå till Merch /Kläder här

Min logo

Översta delen är skogen – som är en viktig del, både för och av mig. Sen är ju mitt efternamn “skog”, så…

Mittersta delen är en gammal symbol för den samiska shamantrumman. Symbolen har fyra pelare som kan liknas med t.ex. de fyra elementen, väderstrecken, årstiderna etc.

Nedersta delen är mina rötter… Min kraft! Den jag är! Väver mig samman med mina guider, förfäder, kraftdjur mm. De på andra sidan och där emellan.

Tillsammans bildar dom mig – SkogsKraft

skogskraft logo förklaring | henrik schough