Trumbyggarkurs – Bygg din egen trumma /shamantrumma

Trumbyggarkurs

Välkommen till trumbyggarkurs med kursledare Henrik Schough.

 

Att få bygga sin egen trumma på en trumbyggarkurs är mycket speciellt. Under denna trumbyggarkurs kommer du att få jobba själv, samt med dig själv, under hela processen. Färdigställa /klippa skinnet och fixa ramen, dekorera och till sist binda och montera din trumma. Ett riktigt unikt hantverk, ett kraftfullt verktyg, som du skapar med dina egna händer. Allt genom närvaro, noggrannhet och magkänsla. Givetvis guidar jag er och vi hjälps åt under hela helgen.

Att vara med i alla momenten gör att du lägger in din egen energi och själ i trumman. Detta är en väldigt viktig del av trumbyggandet. Din trumma blir en del av dig själv och din själ! – Ett andligt verktyg och instrument, för healing och meditation, samt ett kreativt redskap för att skapa en djupare förbindelse med andevärlden. Få kontakt med vår kraft, sårbarhet och sanna natur.

Sedan urminnes tider har människor på alla jordens kontinenter samlats runt eldar och spelat på trummor. Det är trummans magiska vibrationer som öppnar upp sinnena där varje trumslag har en helande kraft.

 

Kursen kräver inga förkunskaper! Allt material samt fika ingår i kurspriset.

 

Trumbyggarkursen både inleds och avslutas med en gemensam trumresa för gruppen.

Jag, Henrik, som leder kursen har många års erfarenhet av att skapa och använda /spela på shamantrummor.

 

Trumma / Shamantrumma / Handtrumma / Ramtrumma med vackra och kraftfulla skinn från Nordiska hjortar & renar.

 

Trumbyggarkurs

Några referenser från tidigare deltagare

{

Fantastisk bra kurs. Jag är supernöjd med min trumma och trumpinne. Henrik var mycket kunnig och ett stort stöd under byggandet.

5
Pia
{

Underbart härlig kurs! Henrik supergo kursledare, jag är så himla gör nöjd! Kommer att komma på en kurs till helt klart.
– – –
♫ Ljudet är dovt, precis som jag önskat mig!

5
Totte
{

Att få välja det material som talade till en för att bygga sin egen trumma var fint. Härligt med trumresorna som verkligen fördjupade processen. Tack Henrik.

5
Erica
{

Helt magisk kurs. Inspirerande och fantastiskt kul att få skapa nåt som hör ihop med min själ. De två trumresorna var helt otroliga. Tack för superbra ledning och guidning i all process.Tack från mitt hjärta! ♡

5
Åsa Andersson
{

Fantastisk helg. Henrik är mycket pedagogisk och kunnig. Att han dessutom har humor är ett stort plus.

5
Maria Waern
{

Kursen har varit fantastisk. Henrik är en tålmodig och underbar människa. Jag kommer att gå den igen.

5
Lotta Larsson
{

Henrik är välkomnande, spirituell, inkluderande, väldigt välorganiserad och strukturerad. Han skapar en väldigt lättsam trevlig atmosfär under kursen.

5
Julie Boajé, KBT-Fabriken /Ekerö Hälsorum
Kalender
Info / Pris
Anmälan & Betalning
Boka egen kurs?

Se lista på alla planerade datum & platser för trumbyggarkurser.

Evenemang Trumbyggarkurs

Totalpris: 3700 – 3900 kr /person. Allt material ingår (trumram, skinn, remmar, trumpinne etc.) samt fika under båda dagarna.
Anmälningsavgift: 700 kr. Är bindande till respektive event och betalas ej tillbaka.
Resterande kursavgift kan delbetalas med Payson. Meddela mig när du bokar om du vill använda detta betalmedel.

Att ta med: Oömma kläder att arbeta i, ett glatt humör & öppet sinne. Egen lunch för båda dagarna (om det inte erbjuds på plats). Något att ligga på samt något att täcka för ögonen med till trumresan.

Vill du ta med ett eget horn, ben, en pinne eller liknande för trumpinne /handtag till skallra så är det givetvis okej. OBS! Ska du använda ett horn till skallran så se till att “kronan” är avsågat innan. Jag har med horn som jag säljer på plats.

Starttider: Se respektive kurs.
Kom i tid, senast 20 min innan start så att du kan landa i lugn & ro innan vi börjar.

Preliminärt program:
Lördag: Vi börjar med en gemensam trumresa. Efter det så väljer du skinn och ram. Lördagen går sen mest åt att klippa skinn & remmar, plus arbeta med och färdigställa ramen (slipa, bränna tecken /mönster, lacka mm.). Vill man göra en skallra så gör man det mesta jobbet på lördagen efter att allt annat är färdigt. Den behöver sen torka under natten.

Söndag: Montering av trumman. Detta tar i stort sett hela tiden. När trumman är klar kan man fokusera på att färdigställa skallran. Vi avslutar sen helgen och kursen med en trumresa.

OBS! Trumman går inte att spela på direkt, utan behöver ett par dagar på sig att torka.

Mer info eller frågor? Läs Vanliga frågor & svar och /eller kontakta Henrik på 0708 89 16 41.

Datum och platser se kalender här

Anmälan: Skicka först ett sms till mig (Henrik) på nr. 0708 89 16 41 för bekräftelse av plats. Ange vilken ort och datum du vill medverka. Du får betalningsuppgifter i din bekräftelse.
Vill du anmäla fler än en person så ange det direkt vid anmälan. Om det är fullt så sätts du på väntelista.

OBS! Du har inte din plats innan anmälningsavgiften á 700 kr är betald (den är bindande till respektive event och betalas ej tillbaka).

Betalningsvillkor: Kursavgiften ska vara betald senast sju (7) dagar innan kursstart. Kvitto skickas efter kursen via e-post, vid önskemål.
OBS! Delbetalning av kursavgiften via Payson ska vara köpt & aktiverat senast tio (10) dagar innan kursstart.

Avbokning: Om du skulle få förhinder eller inte kan närvara, vänligen meddela detta omgående via sms till mig (se nummer ovan). Om kursavgift är erlagd så gäller läkarintyg för ev. kreditering. Platsen kan dock överlåtas. Finns det person /er på väntelista så kan jag förmedla kontakt.

GDPR: Vid bokning godkänner du HS Consultings* integritetspolicy för hantering av personuppgifter samt publicering av eventuella bilder på hemsida och /eller sociala medier. Önskar du absolut att inte vara med på bild så ska detta meddelas direkt på plats vid kursstart.

*) HS Consulting är mitt företag.

Är ni ett gäng /sällskap som vill boka en egen privat trumbyggarkurs? – Inga problem!
Kontakta mig så tar vi det därifrån. OBS! Gäller för minst 4 personer.